Dobrodošli na spletni strani psarne škotskih ovčarjev Aydeen!

Sprememba na strani: 13/10/16

 

:: O PASMI ::

 

 

 

 

 

: ::: O MENI


Svojega prvega škotskega ovčarja sem kupila leta 2006 in to je bilo leto, ki je zaznamovalo moje življenje za vedno. Škotski ovčarji so postali moja največja strast v življenju. To je bilo tudi leto, ko sem se prvič srečala s pasjimi razstavami. Odlična atmosfera, psi, dobra družba in obilo zabave so bili ključni elementi zakaj sem in še vedno obožujem pasje razstave, ki so seveda postale moj hobi.
Kasneje, ko se je število naših psov povečalo, sem leta 2010 naredila še en korak naprej in registrirala psarno po imenu Aydeen, kar v galščini pomeni ogenj, plamen, in mislim, da je to najboljša beseda, ki simbolizira mojo predanost pasmi. Moj cilj v vzreji je poudarek na kvaliteti in ohranjanje pasme takšne kot jo standard veleva, pse polne elegance in dostojanstva. Velik pomen dajem seveda tudi na zdravje in temperament, in želim vzrejati škotske ovčarje z odprtim, prijaznim, samozavestnim karakterjem, brez znakov nervoze, plašnosti ali agresije.
Leta 2011 smo imeli prvo leglo iz katerega sem doma obdržala prekrasno temno soboljevo psičko, ki je 2012 na svetovni razstavi v Salzburgu dosegla izjemen uspeh, ko je postala SVETOVNA MLADINSKA PRVAKINJA! Je prvi škotski ovčar, vzrejen in živeč v Sloveniji, ki je dosegel takšen uspeh, na kar sem izredno ponosna!
Veselim se vsega kar nas v prihodnosti še čaka in dejstva, da sem našla svojo pasmo za celo življenje, "Once a collie, always a collie".

SPONZORIRANI S STRANI UNIQUE SHOW LEADS